Englands hyper-lokale websites skal kortlægges

Dette er et gæsteindlæg skrevet af Kenneth Ley Milling.

*

Nu skal de britiske hyper-lokale netmedier kortlægges. Det er briterne Paul Bradshaw og Matt Wardman, der har besluttet sig for at gøre sig dette hestearbejde – omend det kan ende med at blive meget interessant. I indlægget “Help us map local blogs” på bloggen Online Journalism beder de nu alle briter (og læsere af hyper-lokale britiske blogs om at indrapportere dem. Matt Wardman er desuden igang med at undersøge, om de fundne blogs kan få deres egen ‘Local Blogs’-kategori i Wikio.

Der har tidligere været foretaget en noget mindre kortlægning af de hyper-lokale blogs i byen Birmingham. Her blev alle inviteret til at indsende links til blogs, der – på den ene eller anden måde – skrev om byen eller om bestemte ting, der vedrører Birmingham. Med kortlægningen kunne man samle emnerne i oversigter og indeksere samlet, til gavn for mange, mange flere brugere. Dét projekt er beskrevet på bloggen ‘Be Vocal‘ og blogposten ‘Brum Blogs‘ (red: Brum er kælenavn for Birmingham. Folk der bor her er Brummies).

Personligt glæder jeg mig til, at et sådant arbejde udføres i Danmark. Men da vi jo ikke er helt med på det hyper-lokale beat endnu, går der nok et par år inden vi ser et tilsvarende projekt her til lands. Så i første omgang, vil jeg glæde mig til at se d’herrer Bradshaw og Wardmans resultater efterhånden, som de dukker op.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.